nurulathirawahid.blogspot.com

netizens :)

Bluelake

Assalamualaikum w.b.r

Haiiiii awak semua ! Apa khabar semua ? Sihat ke tidak tu ? Lama tak berblogging ek, adudu. I want my own lappy ! huaaaaaaa . Bila adik nk hbs belajar ni haha. Em em stop bout this, apa ek nak cerita harini ? Kita selalu throwback je , sebab takde lappy en.
So jom troll balik cerita masa pergi ke Bluelake .

Tanggal 19/11/2017:
First time hiking ni dengan takde apa apa preparation hahaha. Sampai part mana entah semua orang relax je , yang aku ni spoil kan trip dowang hahaha . maafin gue ya . Kebetulan tengah period , tp dah last day kot. Kat sini aku nak epsan tak payahlah kalau kotor tu masuk hutan cenggini.
It was my first woi ! Hahahahahaha . Hampir histeria .Thankyouu untuk my team yg tak tinggalkan aku camtu je. And awak hahaha sentiasa dengan saya je . terima kasih sangat . Aku fikir hiking ni cuma panjat tangga je , kahkah mana lah tahu lalu onak ranjau berduri . Fuh dengan tambah kena kacau lagi .
Lain macam weyy semangat aku time tu, kejap hyper kejap lembik . Kaki tak rasa sakit langsung time hyper . Aku nampak sekeliling gelap je, hampir nak pitam. aku dengar suara semua orang tapi aku langsung tak nampak dowang tahu tak. Wehhhh ! sumpah seram daaaa
Sampailah jumpa tasik baru aku okay sikit,. Sepanjang perjalanan dowang soh aku pandang bawah je . Aunty uncle yang nampak aku jalan pon tengok aku 2-3 kali, mungkin mereka faham kot ada sesuatu dengan aku. yang paling tak boleh lupa dekat nak sampai tasik ada pakcik baju merah cakap dengan aku "dik pandang bawah je".. pergh time tu lah aku rasa baru kembali ke alam realiti.

And paling pelik aku kan jenis geli pada benda yang lembik2, tetiba aku duduk rilek je kat sorang pengunjung Bluelake tu. Aku pegang erat2 tangan akak tu, letak kaki dalam tasik. Mana entah datang kekuatan tu. Allahuakbar bila tengok balik video gelak sendiri pon ada hehe. Tak dapat nak tunjuk sebab tak boleh pulak play dalam blog ni ..

emm, alhamdulillah dah sampai ke penghujungnya .. dah ambil gambar dekat area bluelake. Sikit pon dia tak tinggalkan aku walaupun aku dok tepis2 tangan dia. Thanks awak ;') For next trip boleh je repeat , tapi aku rasa kau kena bina stamina aku dulu . confirm lah ! Hehe. it was such a really good experience to someone like me yang langsung tak aktif dalam aktiviti bersukan hahaha.
Loveyouuu guys ! Byeeeeeeeee

tq sudi singgah. LIKE kalau suka, kalau tak suka diam je :)

DILEMA

Assalamualaikum w.b.r

Pagi semua ! Entry hari ini adalah "dilema". Kenapa dilema ek ? Jom zoom in hehe . Actually nak dijadikan cerita aku dah kerja kat sini selama 3 tahun and jap ek counting . Since 1/4/2014 until today 24/08/2017 , 3 tahun dan 3 bulan 24 hari dah ek. Entry sebelum ni aku cakap kerja kalau ada restu dari parents korang confirm akan smooth je jalan dia .

Hmmmm. Memang betul pon smooth . Setiap masalah boleh je selesai even boss aku suka cari pasal . Biasalah kerja under chinese kena tahan pressure . Eh tak jugak la , tapi kerja kat mana-mana pon sama . Cuma cara kita atasi masalah tu je berbeza , whether to take or leave it. Alhamdulillah aku masih bertahan lagi disini. Krik krik.

Tipulah kalau aku cakap tak pernah gedik-gedik apply job lain , by jobstreet ke by email ke, by whatsapp ke , hahahaha semua ada. Ini semua disebabkan bila kita berada dalam keadaan marah , minda kita bertindak diluar kawalan , apa yang kita mahu cuma "baik aku blah dari sini, bukan ada benefit pon:.. Yes and at last i'm still here. 

Dilema yang aku mention kat entry atas tu pulak dari segi persekitaran kerja. Actually kerja kalau banyak takde masalah besar pon bagi aku , cuma ..... hmm . sesiapa yang pernah kerja dengan company ni je yang tahu. Staff kat sini suka bertindak ikut kepala sendiri. Mereka tak cuba untuk memahami keadaan department lain. And department yang selalu kena push ni is "account team".

Aku memang mula dari bawah ,supervisor dulu garang nak mati oi. And usually nama aku mesti naik hahahaha. But thanks to her , i'm in my position now. Banyak benda aku belajar kat sini, dari zero aku dah ada knowledge la jugak dari presenting debtor collection, report, how to communicate with customer and many more. Thanks to Allah for giving me this opportunity. I'm really grateful.

Errr. Nanti free, aku story lagi eh pengalaman kerja kat sini. Dah mula ada yang menjeling haha . Anyeong !

tq sudi singgah. LIKE kalau suka, kalau tak suka diam je :)

 

copyright@athira wahid